Caută
  • Tabǎra Folk

21 de gânduri culese şi alese de Ioana Doreanu la ediţia a XXI-a a Taberei Folk: Andrei PĂUNESCU

"Pe lume sunt mai multe feluri de majorat. Cei mai mulţi au majoratul la 18 ani, englezii, mai serioşi, aşa, îl au la 21! Nu numai că a făcut majoratul românesc Tabăra de la Calafat, acum l-a făcut şi pe acela mai ...conservator!

Deja, de atâţia ani, punctul fix din calendarul nostru nu mai este nici măcar Crăciunul, nu mai e nici măcar Anul Nou, pentru că niciodată nu ştim ce facem în datele alea, dar la Calafat ştim că venim an de an. Şi, uite că între timp se nasc copii, între timp cresc copii şi noi continuăm să venim aici!

Dan Vană continuă să fie cel pe care îl ştim şi atâţia artişti vin cu idei, cu lucruri noi, cu solidaritatea care, în breasla asta e greu de realizat - aici, totuşi, se întâmpla...

Îmi urez mie bine, urându-i taberei bine şi viaţa lungă! Pentru că nici nu concepem să nu venim aici ca să-i bucurăm pe oamenii care, altfel, au destul de puţine oferte culturale şi de fapt, să-ţi spun sincer, venim să ne bucurăm mai mult pe noi.

Trebuie să ştie toţi cei care vor afla despre tabăra de la Calafat ceea ce nu ştiu - este o tabără în care nimeni nu vine contra vreunui onorariu, vreunei sume. Toată lumea vine pe cont propriu, cu maşina proprie, nu se câştigă bani, nu se tranzacţionează nimic, doar prietenie, cultură şi toţi se bucură că există un pat şi o masă şi o scena şi un foc de tabără şi foarte multe idei şi legături între oameni din diverse zone ale culturii. Pentru că sunt foarte rare, dacă nu deloc, ocaziile în care vin oameni din Banat, din Satu Mare, din nordul Moldovei, din Dobrogea, din centrul României şi se întâlnesc aici de parcă ar fi -ceea ce de fapt şi suntem – un singur corp naţional, cultural şi cu idei frumoase şi cu planuri de bine!"#AndreiPaunescu #TabaraFolkCalafat #folk

57 afișare

© 2020 A.P.L.O.M.B. Calafat, Dolj, România.

Tabăra Folk Calafat

aplombro@gmail.com

0785545999

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon